Ostatnia wizyta: Teraz jest 28 sty 2026, o 10:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Można się pogubić??
PostNapisane: 31 mar 2010, o 01:15 
Inwestor

Jak czytam o tych systemach w internecie to czasem myślę, że można się w tym wszystkim pogubić... Nie ukrywam, że się systemem interesuje, bo jest to przyszłość, ale obawiam się czy będę umiała zaświecić światło jak się wybiorę pod prysznic - może przesadzam, ale wiecie o co mi chodzi??

Teraz mam prostą instalacje i jakoś mi to działa bez awaryjnie już kilka lat - co prawda lubię gadżety, ale większość z nich uruchamiali mi znajomi... Nawet iphona mi kolega konfigurował... Zastanawiam się czy jak już się zdecyduje na taki system to czy nie zostanę w pewnym momencie sama, w środku nocy bez prądu??

Offline Zobacz profil  

Tytuł: Re: Można się pogubić??
PostNapisane: 31 mar 2010, o 16:28 
Koher

Jeżeli chodzi o pogubienie się w instalacji to zdecydowanie większe możliwości daje klasyczna instalacja ze względu na dużą ilość przełączników w związku z czym dość często włączamy i wyłączamy światło „bo to akurat nie ten przycisk”. W naszych panelach sensorowych czy dotykowych ma Pani wszystko opisane w związku z czym nie będzie niepotrzebnego włączania/wyłączania.
W łazience możemy zaproponować innego rodzaju rozwiązanie światło może się załączać w momencie w wykrycia ruchu przez czujkę podłączoną do systemu alarmowego. Wyłączy się dopiero kiedy opuści Pani pomieszczenie po zaprogramowanym upływie czasu, lub kiedy sama Pani wyłączy światło.
Odnośnie braku prądu w środku nocy - integralną częścią systemu Koher jest system alarmowy w związku z czym do podtrzymywania pracy niezbędne są akumulatory, i to od Pani będzie zależało na jak długo mają one wystarczyć. Więc w przeciwieństwie do klasycznej instalacji elektrycznej nie zostanie Pani odcięta mimo braku dostawy prądu.

Marcin Szczurowski
Key Account Manager
e-mail:marcin.szczurowski@verso.com.pl
GSM:661 910 149

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 9 kwi 2010, o 07:40 
Inwestor

Hmm... W sumie fajne... Czyli rozumiem, że system działa prawidłowo nawet jak braknie prądu??

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 9 kwi 2010, o 10:01 
Koher

W przypadku braku zasilania system przełącza się na pracę w stanie awaryjnym, dzięki czemu podtrzymywana jest praca urządzeń niezbędnych do prawidłowej pracy systemu oraz do zapewnienia bezpieczeństwa na obiekcie.
Tak jak pisałem powyżej to od Pani będzie zależało jakie akumulatory zastosuje Pani na obiekcie i na ile godzin wystarczą.

Marcin Szczurowski
Key Account Manager
e-mail:marcin.szczurowski@verso.com.pl
GSM:661 910 149

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 11 kwi 2010, o 22:38 
Instalator

Pogubić to się może instalator w pomysłach inwestora, ale nie on sam... Proszę mi uwierzyć, że nie ma się czego bać! Mało tego gwarantuję, że jak poczuje Pani "ten smak" to będzie chciała "jeszcze"...

Przerabiałem to już z każdym swoim klientem, na początku mało, ostrożnie, raczej nie, niechętnie, itd... A po około miesiącu do pół roku... A może by jeszcze, a czy się da, a czemu nie ma...

Szybko się nauczyłem robić w kablach wszelkie możliwe zapasy gdzie tylko się da ;)

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]